donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Annemarie Estor wint de Herman de Coninckprijs
woensdag 26 januari 2011

Annemarie Estor heeft met haar bundel Vuurdoorn me de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut gewonnen.
Annemarie Estor (1973) is Nederlandse maar woont al sinds 2004 in Antwerpen.

Annemarie Estor studeerde in Maastricht en Santiago de Compostela, en behaalde in 2004 haar doctoraat aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de Britse schrijfster Jeanette Winterson. In 2006 werd ze wijkdichter van Zurenborg. Estor werkt als redacteur bij het cultureel-maatschappelijk tijdschrift Streven. Haar gedichten verschenen o.a. in Surplus, Poëziekrant en Deus ex Machina.

Uit het juryverslag: Annemarie Estors debuut Vuurdoorn me smaakt naar meer. Deze poëzie is zinnelijk en passioneel, verzen om in te bijten. Estor heeft plezier in de taal en deelt dat plezier met de lezer: ze serveert hem/haar ongewone woorden, nieuwe vondsten, vreemde beelden. De dichteres kneedt het Nederlands tot het warm en buigzaam is en onderdak biedt aan klevende vingers, billen en uilendons. Het is goed toeven in de poëzie van Annemarie Estor: je bent er meestal met twee en de koude werkelijkheid is veraf. Een speels en verrassend debuut, dat verwachtingen schept.

Op donderdag 27 januari 2011 kunnen poëzieliefhebbers de uitreiking van de Herman de Coninckprijzen bijwonen in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Op het programma: bekroonde poëzie, kersverse laureaten én het jazzprogramma Onder Jacks vleugels, met Jack van Poll, Jef Neve, Ewout Pierreux en Alano Gruarin. Komt allen!