donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Annemarie Estor wint de Herman de Coninckprijs
woensdag 26 januari 2011

Annemarie Estor heeft met haar bundel Vuurdoorn me de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut gewonnen.
Annemarie Estor (1973) is Nederlandse maar woont al sinds 2004 in Antwerpen.

Annemarie Estor studeerde in Maastricht en Santiago de Compostela, en behaalde in 2004 haar doctoraat aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de Britse schrijfster Jeanette Winterson. In 2006 werd ze wijkdichter van Zurenborg. Estor werkt als redacteur bij het cultureel-maatschappelijk tijdschrift Streven. Haar gedichten verschenen o.a. in Surplus, PoŽziekrant en Deus ex Machina.

Uit het juryverslag: Annemarie Estors debuut Vuurdoorn me smaakt naar meer. Deze poŽzie is zinnelijk en passioneel, verzen om in te bijten. Estor heeft plezier in de taal en deelt dat plezier met de lezer: ze serveert hem/haar ongewone woorden, nieuwe vondsten, vreemde beelden. De dichteres kneedt het Nederlands tot het warm en buigzaam is en onderdak biedt aan klevende vingers, billen en uilendons. Het is goed toeven in de poŽzie van Annemarie Estor: je bent er meestal met twee en de koude werkelijkheid is veraf. Een speels en verrassend debuut, dat verwachtingen schept.

Op donderdag 27 januari 2011 kunnen poŽzieliefhebbers de uitreiking van de Herman de Coninckprijzen bijwonen in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Op het programma: bekroonde poŽzie, kersverse laureaten ťn het jazzprogramma Onder Jacks vleugels, met Jack van Poll, Jef Neve, Ewout Pierreux en Alano Gruarin. Komt allen!