Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de PoŽzie

Internationale premiŤre HBO serie ĎDe geniale vriendiní van Ferrante op Filmfestival van VenetiŽ

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Annemarie Estor wint de Herman de Coninckprijs
woensdag 26 januari 2011

Annemarie Estor heeft met haar bundel Vuurdoorn me de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut gewonnen.
Annemarie Estor (1973) is Nederlandse maar woont al sinds 2004 in Antwerpen.

Annemarie Estor studeerde in Maastricht en Santiago de Compostela, en behaalde in 2004 haar doctoraat aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de Britse schrijfster Jeanette Winterson. In 2006 werd ze wijkdichter van Zurenborg. Estor werkt als redacteur bij het cultureel-maatschappelijk tijdschrift Streven. Haar gedichten verschenen o.a. in Surplus, PoŽziekrant en Deus ex Machina.

Uit het juryverslag: Annemarie Estors debuut Vuurdoorn me smaakt naar meer. Deze poŽzie is zinnelijk en passioneel, verzen om in te bijten. Estor heeft plezier in de taal en deelt dat plezier met de lezer: ze serveert hem/haar ongewone woorden, nieuwe vondsten, vreemde beelden. De dichteres kneedt het Nederlands tot het warm en buigzaam is en onderdak biedt aan klevende vingers, billen en uilendons. Het is goed toeven in de poŽzie van Annemarie Estor: je bent er meestal met twee en de koude werkelijkheid is veraf. Een speels en verrassend debuut, dat verwachtingen schept.

Op donderdag 27 januari 2011 kunnen poŽzieliefhebbers de uitreiking van de Herman de Coninckprijzen bijwonen in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Op het programma: bekroonde poŽzie, kersverse laureaten ťn het jazzprogramma Onder Jacks vleugels, met Jack van Poll, Jef Neve, Ewout Pierreux en Alano Gruarin. Komt allen!