donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu 15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Danil Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Ter wereld gekomen van Mazzantini boek van het jaar bij Boekhandel Los
maandag 13 december 2010

De verkiezing van het Boek van het Jaar door Boekhandel Los is gewonnen door Margaret Mazzantini met haar roman Ter wereld gekomen.
Er wordt flink gelezen door alle medewerkers van de boekhandel en iedereen heeft een stem in het bepalen van de winnaar. In Ter wereld gekomen maakt de lezer kennis met Gemma, die haar woonplaats Rome achter zich laat en samen met haar puberzoon Pietro naar Sarajevo afreist. Sarajevo is de plaats waar Pietro geboren is en waar Gemma de liefde van haar leven, Diego, achterliet

De Italiaanse Margaret Mazzantini (1961) werd vooral bekend met haar roman Ga niet weg. Deze werd bekroond met de Premio Strega en werd verfilmd met Penelope Cruz in de hoofdrol.

Mazzantini in gesprek met Theo Hakkert:
Ik houd van verhalen over grote, ware liefdes. Dat is moeilijk in de huidige tijd. We veranderen om de haverklap van liefdes. Ik vind het moeilijk om over mijn schrijven te praten. Schrijven is een mysterie. Dat moet het ook blijven. Ik moet niet praten over het proces. Ik weet niks. Wat ik doe, gebeurt onbewust. Hoe minder ik weet, hoe beter het gaat. Het leven helpt me te schrijven. Het is een enorme drift. Het doet pijn, maar ik kan niet zonder. Ik ga met mijn personages mee naar de hel, dieper, dieper, tot we samen niet dieper kunnen, en dan kom ik terug.

Medewerkers van Boekhandel Los over Het Boek van het Jaar:

"De manier waarop Mazzantini heden en verleden afwisselt maakt dit boek tot een zeer indrukwekkend verhaal. En van de mooiste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen." Lenneke

"Mazzantini heeft er een prachtig kloppend verhaal van gemaakt. Dit is het mooiste boek dat ik in tijden heb gelezen." Ingrid

"Een prachtig geschreven en aangrijpend verhaal" Ans

"Dit verhaal blijft je bij" Agnes