donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Ter wereld gekomen van Mazzantini boek van het jaar bij Boekhandel Los
maandag 13 december 2010

De verkiezing van het Boek van het Jaar door Boekhandel Los is gewonnen door Margaret Mazzantini met haar roman Ter wereld gekomen.
Er wordt flink gelezen door alle medewerkers van de boekhandel en iedereen heeft een stem in het bepalen van de winnaar. In Ter wereld gekomen maakt de lezer kennis met Gemma, die haar woonplaats Rome achter zich laat en samen met haar puberzoon Pietro naar Sarajevo afreist. Sarajevo is de plaats waar Pietro geboren is en waar Gemma de liefde van haar leven, Diego, achterliet

De Italiaanse Margaret Mazzantini (1961) werd vooral bekend met haar roman Ga niet weg. Deze werd bekroond met de Premio Strega en werd verfilmd met Penelope Cruz in de hoofdrol.

Mazzantini in gesprek met Theo Hakkert:
Ik houd van verhalen over grote, ware liefdes. Dat is moeilijk in de huidige tijd. We veranderen om de haverklap van liefdes. Ik vind het moeilijk om over mijn schrijven te praten. Schrijven is een mysterie. Dat moet het ook blijven. Ik moet niet praten over het proces. Ik weet niks. Wat ik doe, gebeurt onbewust. Hoe minder ik weet, hoe beter het gaat. Het leven helpt me te schrijven. Het is een enorme drift. Het doet pijn, maar ik kan niet zonder. Ik ga met mijn personages mee naar de hel, dieper, dieper, tot we samen niet dieper kunnen, en dan kom ik terug.

Medewerkers van Boekhandel Los over Het Boek van het Jaar:

"De manier waarop Mazzantini heden en verleden afwisselt maakt dit boek tot een zeer indrukwekkend verhaal. En van de mooiste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen." Lenneke

"Mazzantini heeft er een prachtig kloppend verhaal van gemaakt. Dit is het mooiste boek dat ik in tijden heb gelezen." Ingrid

"Een prachtig geschreven en aangrijpend verhaal" Ans

"Dit verhaal blijft je bij" Agnes