zoek op deze website

Nieuws     

dinsdag 28 augustus 2018
Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de Poëzie

dinsdag 7 augustus 2018
Lovende recensies voor toneelstuk 'The Lehman Trilogy' van Stefano Massini

donderdag 26 juli 2018
Internationale premičre HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

maandag 2 juli 2018
Markus van der Graaff te gast bij Lezentv

maandag 2 juli 2018
Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

woensdag 6 juni 2018
Isabel Allende in 5-delige docuserie 'Sign of the Times - Gaan vrouwen de wereld redden?'

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

vrijdag 13 april 2018
Kronieken van de liefde van Elena Ferrante boekentip in RTL 5 Uur Live

Meer nieuws... -->

Antonio Damasio in Nederland
donderdag 30 september 2010

Antonio Damasio is in Nederland om zijn nieuwe boek Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik te promoten. De Nederlandse uitgave is een wereldprimeur: het gaat hier om de eerste uitgave wereldwijd.
Vrijdagmiddag, 1 oktober 2010, is Antonio Damasio te gast bij boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam, waar hij van 15:00 tot 16:00 uur een korte lezing geeft en boeken zal signeren.
Vrijdagavond, 1 oktober 2010, houdt Antonio Damasio een lezing in Spui25 te Amsterdam, daarna zal hij door wetenschapsjournalist Mark Mieras geďnterviewd worden.

In zijn nieuwe boek Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik buigt neurowetenschapper Antonio Damasio zich over het onderwerp dat neurologen, psychologen, filosofen en gedragswetenschappers al eeuwen bezighoudt: het ontstaan van ons bewustzijn. Daarbij introduceert hij een evolutionair perspectief, een radicale omslag in het denken over de ontwikkeling van het bewustzijn! Het zelf wordt zich bewust is een wereldprimeur: de Nederlandse uitgave is de eerste uitgave wereldwijd.

Antonio Damasio wordt na zijn lezing geďnterviewd door wetenschapsjournalist Mark Mieras.

Antonio Damasio
Antonio Damasio (1944) is een van de belangrijkste neurowetenschappers ter wereld. Damasio's boeken worden wereldwijd geprezen vanwege zijn bijzondere vermogen wetenschap en filosofie op toegankelijke wijze samen te brengen. In februari dit jaar ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit Leiden voor zijn onderzoek naar de biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan emoties, gevoelens en gedachten.

Van hem verschenen eerder bij Wereldbibliotheek De vergissing van Descartes, Ik voel dus ik ben en Het gelijk van Spinoza.

Mark Mieras
Wetenschapsjournalist Mark Mieras (1962) is gespecialiseerd in hersenonderzoek en schreef daarover twee bestsellers: Ben ik dat? en Liefde. Verder publiceert hij ondermeer in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Hollands Diep, Psychologie Magazine en werkte hij mee aan radio- en televisieprogramma's van ondermeer VPRO, Max, Llink en Teleac.

U bent van harte welkom om naar Rotterdam te komen bij boekhandel Selexyz Donner - hij zal daar van 15:00 tot 16:00 uur zijn voor een korte lezing en het signeren van boeken.
De lezing van Antonio Damasio op vrijdagavond 1 oktober in Spui25 te Amsterdam duurt van 20:00 - 22:00 uur - de toegang is gratis maar u dient zich wel aan te melden.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)