zoek op deze website

Nieuws     

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Meer nieuws... -->

Antonio Damasio in Nederland
donderdag 30 september 2010

Antonio Damasio is in Nederland om zijn nieuwe boek Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik te promoten. De Nederlandse uitgave is een wereldprimeur: het gaat hier om de eerste uitgave wereldwijd.
Vrijdagmiddag, 1 oktober 2010, is Antonio Damasio te gast bij boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam, waar hij van 15:00 tot 16:00 uur een korte lezing geeft en boeken zal signeren.
Vrijdagavond, 1 oktober 2010, houdt Antonio Damasio een lezing in Spui25 te Amsterdam, daarna zal hij door wetenschapsjournalist Mark Mieras geïnterviewd worden.

In zijn nieuwe boek Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik buigt neurowetenschapper Antonio Damasio zich over het onderwerp dat neurologen, psychologen, filosofen en gedragswetenschappers al eeuwen bezighoudt: het ontstaan van ons bewustzijn. Daarbij introduceert hij een evolutionair perspectief, een radicale omslag in het denken over de ontwikkeling van het bewustzijn! Het zelf wordt zich bewust is een wereldprimeur: de Nederlandse uitgave is de eerste uitgave wereldwijd.

Antonio Damasio wordt na zijn lezing geïnterviewd door wetenschapsjournalist Mark Mieras.

Antonio Damasio
Antonio Damasio (1944) is een van de belangrijkste neurowetenschappers ter wereld. Damasio's boeken worden wereldwijd geprezen vanwege zijn bijzondere vermogen wetenschap en filosofie op toegankelijke wijze samen te brengen. In februari dit jaar ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit Leiden voor zijn onderzoek naar de biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan emoties, gevoelens en gedachten.

Van hem verschenen eerder bij Wereldbibliotheek De vergissing van Descartes, Ik voel dus ik ben en Het gelijk van Spinoza.

Mark Mieras
Wetenschapsjournalist Mark Mieras (1962) is gespecialiseerd in hersenonderzoek en schreef daarover twee bestsellers: Ben ik dat? en Liefde. Verder publiceert hij ondermeer in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Hollands Diep, Psychologie Magazine en werkte hij mee aan radio- en televisieprogramma's van ondermeer VPRO, Max, Llink en Teleac.

U bent van harte welkom om naar Rotterdam te komen bij boekhandel Selexyz Donner - hij zal daar van 15:00 tot 16:00 uur zijn voor een korte lezing en het signeren van boeken.
De lezing van Antonio Damasio op vrijdagavond 1 oktober in Spui25 te Amsterdam duurt van 20:00 - 22:00 uur - de toegang is gratis maar u dient zich wel aan te melden.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)