donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Bijzondere presentatie autobiografie Pieter Geyl
donderdag 17 september 2009

De Utrechtse historicus Pieter Geyl (1887-1966) was in allerlei opzichten een bijzonder mens. Het was “een figuur”, zoals hij zelf altijd zei van sterke, authentieke persoonlijkheden. Geyl was een uitzonderlijk historicus en een intellectueel die midden in de samenleving stond.

Pieter Geyl was een betrokken polemicus en gaf daar ook uitdrukking aan in boeken, in tijdschriften, in kranten en op de radio. We kennen Geyl ook als een fervent briefschrijver en verschillende van die correspondenties zijn ook uitgegeven.

In het rijke Geyl-archief in de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht bevindt zich echter ook een manuscript van enkele honderden getypte vellen met Geyls autobiografie tot 1940. Deze goedgeschreven autobiografie geeft een schitterend beeld van de eerste helft van de twintigste eeuw, vol met persoonlijke, en soms openhartige, bespiegelingen over de politiek, de journalistiek en over de geschiedbeoefening.
Deze autobiografie wordt nu uitgeven door Geyls oude uitgever onder de titel:

Ik die zo weinig in mijn verleden leef

De biografie zal op vrijdag 25 september 2009 in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht gepresenteerd worden. Mocht u geïnteresseerd zijn om deze speciale gebeurtenis bij te wonen dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met Dhr. L.J. Dorsman, te bereiken via emailadres l.j.dorsman@uu.nl of per telefoon 030 6054904.