woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Familiegeheimen. Schrijvers over hun dilemma's
vrijdag 22 mei 2009

De SLAA organiseert dindsdag 26 mei een bijeenkomst in De Balie waar de schrijvers Joosje Lakmaker, Solange Leibovici en Rob van Essen ingaan op het thema familiegeheimen. Gespreksleider Koen Hilberdink gaat met de schrijvers in gesprek, waarbij vragen uit het publiek welkom zijn.
In bijna elke familie komt een geheim voor, een taboe, waar nooit over gesproken wordt. Wat doe je met zo'n geheim als je schrijver bent?

De schrijvers leggen uit welke geheimen zij in hun boeken ontraadselden en voor welke dilemma's zij kwamen te staan.
Joosje Lakmaker kiest in Voorbij de Blauwbrug. Het verhaal van mijn joodse grootvader specifiek voor de non-fictie. Zij beschrijft in haar boek de geschiedenis van haar overgrootouders in de Amsterdamse Jodenbuurt.
'Voorbij de Blauwbrug gaat over mijn grootvader, Leman Lakmaker, over wie mijn vader nooit sprak. Het enige wat ik van hem wist, was dat hij in 1942 in Auschwitz is omgekomen.'
Onlangs verscheen de 6e druk van Voorbij de Blauwbrug.

Dinsdag 26 mei, 20.00 uur in De Balie;
Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam. Kassa is geopend vanaf 18.00 uur; meer info op www.slaa.nl.