Internationale premičre HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Wereldbibliotheek in de media
dinsdag 9 december 2008

Uitgeverij Wereldbibliotheek is in de maand december terug te vinden in diverse media. In het kader van de 'december is de ideale cadeaumaand' wordt er reclame uitgezonden om de boeken van Isabel Allende en Pascal Mercier te kopen.
Isabel Allende schreef een speciale kerstwens voor haar Nederlandse fans die binnenkort gepubliceerd wordt in het populaire weekblad Margriet.
Meerdere auteurs (of hun boeken) zijn te bewonderen op de televisie, waaronder Erik Vlaminck.

Erik Vlaminck is zondag 14 december te gast in het programma Iets met boeken. Hij zit samen aan tafel met Arthur Japin, dit programma wordt bij de VPRO en Canvas uitgezonden.

Donderdag 18 december is Niek Pas te bewonderen in een nieuwe aflevering van de VPRO-serie Andere Tijden. De aflevering heet Redt een kind, en staat in het teken van de eerste inzamelingsactie op televisie - in 1959, voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko. Niek Pas publiceerde dit jaar Aan de wieg van het moderne Nederland. Nederland en de Algerijnse oorlog 1954-1962. bij Uitgeverij Wereldbibliotheek en wordt in deze aflevering over zijn boek geďnterviewd.

Heel bijzonder wordt de uitzending op maandag 22 december waarin Isabel Allende te zien zal zijn. Zij is de speciale gast in het VPRO-televisieprogramma Wintergasten. We kunnen kijken hoe zij woont en leeft in Californië, ze wordt geďnterviewd door Joris Luyendijk.