woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Carine Ex werkt samen met Instituut voor Interdisciplinaire Studies (ISS)
vrijdag 17 oktober 2008

Aan adviezen over opvoeden is geen gebrek: tijdschriften, boeken en tv-programma's geven raad en allerhande tips. Tot en met 18 december 2008 worden er elke donderdag van 19.00-21.00 uur colleges aan de Universiteit van Amsterdam gegeven. De colleges worden verzorgd door Carine Ex (kerndocent) en gastdocenten uit diverse wetenschappelijke disciplines.

Wat weten we nu werkelijk van de mogelijkheden van opvoeding? Hiervoor ging Carine Ex te rade bij de wetenschap en sprak met deskundigen uit velerlei disciplines. Natuurlijk zaten daar psychologen onder, maar ook neuro-wetenschappers en criminologen, sociologen, kinderpsychiaters en seksuologen.

Een selectie van deze wetenschappers, verbonden aan verschillende faculteiten van de UvA en daarbuiten belichten de opvoeding vanuit hun eigen kennis en vak. Tijdens hun gastcolleges zullen zij ingaan op de bijdrage van genen en hersenstructuur aan de ontwikkeling van kinderen, plaatsen zij opvoeding in een bredere maatschappelijke context, of richten zij hun aandacht op de ouder-kind relatie.

Dit levert een genuanceerd beeld op de complexiteit van opvoeden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de UvA, telefoon 020 - 525 5190