donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Plaats van aankomst: New York
donderdag 31 juli 2008

Armada, Tijdschrift voor wereldliteratuur pakt uit met een sprankelend nummer over The Big Apple en de centrale rol van deze stad in de wereldliteratuur. Met als extra een voorproefje van de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst, Polsslag, die dit najaar zal uitkomen. Ingrid Hoogervorst verzorgt onder meer sinds 1 januari van dit jaar de boekenrubriek voor de Tros Nieuwsshow.

In nummer 51 staat New York centraal. Vanuit de hele wereld trokken en trekken nog steeds schrijvers voor langere of kortere tijd naar New York, een stad waar iedereen oorspronkelijk van elders komt.
Herkomst en identiteit zijn dan ook van oudsher belangrijke thema's in de New Yorkse literatuur. In deze aflevering van Armada, onder gastredactie van Haye Koningsveld, onder meer essays van Frank Ligtvoet, Stan van Houcke, Michael Krondl, Peter Vermaas en Cressida Leyshon over hun aankomst in New York, hun verwachtingen en de confrontatie met de realiteit, een wandeling met de Indiase schrijver Suketu Mehta door de stad waar hij nu woont en werkt, en proza en poëzie van de 'nieuwe'New Yorkers Céline Curiol, Raoul de Jong, Jowi Schmitz en Jelte Nieuwenhuis.
Armada is verkrijgbaar in de betere boekhandel en kost € 13,00.