Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de PoŽzie

Internationale premiŤre HBO serie ĎDe geniale vriendiní van Ferrante op Filmfestival van VenetiŽ

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Hans van de Waarsenburg wordt 65 jaar
vrijdag 4 juli 2008

De in Maastricht wonende dichter Hans van de Waarsenburg wordt in juli 65 jaar. Hij werd in juni door het poŽziecentrum te Gent gebombardeerd tot dichter van de maand. Er wordt in het centrum speciaal aandacht besteed aan de dichter die een twintigtal bundels op zijn naam heeft staan, bloemlezingen samenstelde en een van de drijvende krachten is achter The Maastricht Poetry Nights.

Hans van de Waarsenburg werd in 1943 in Helmond geboren en woont sinds 1966 in Maastricht waar hij als onderwijzer werkte. Op politiek en cultureel gebied is hij er altijd uiterst actief geweest.
In 1965 debuteerde Van de waarsenburg als dichter met de bundel Gedichten. Voor zijn dichtbundel De Vergrijzing ontving hij in 1973 de Jan Campertprijs voor poŽzie.
In totaal publiceerde hij een twintigtal dichtbundels, hij stelde diverse bloemlezingen samen en was redacteur bij enkele literaire tijdschriften. Hij was te beluisteren op talrijke festivals in binnen- en buitenland. Zijn werk is in diverse talen vertaald.
In 2004 ontving hij de eerste Oeuvre-Prijs van de Gemeente Helmond. Naast poŽzie schrijft hij ook proza en kinderboeken. Verder maakte Hans van de Waarsenburg radioprogramma's over literatuur en beeldende kunst en werkte hij als literair recensent. Van de Waarsenburg was ook (mede)organisator van heel wat kleinere en grotere literaire manifestaties in Maastricht.

Bezoek ook de site van de dichter: www.waarsenburg.com.mk en zie de website van het PoŽziecentrum in Gent: www.poeziecentrum.be