donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Hans van de Waarsenburg wordt 65 jaar
vrijdag 4 juli 2008

De in Maastricht wonende dichter Hans van de Waarsenburg wordt in juli 65 jaar. Hij werd in juni door het poŽziecentrum te Gent gebombardeerd tot dichter van de maand. Er wordt in het centrum speciaal aandacht besteed aan de dichter die een twintigtal bundels op zijn naam heeft staan, bloemlezingen samenstelde en een van de drijvende krachten is achter The Maastricht Poetry Nights.

Hans van de Waarsenburg werd in 1943 in Helmond geboren en woont sinds 1966 in Maastricht waar hij als onderwijzer werkte. Op politiek en cultureel gebied is hij er altijd uiterst actief geweest.
In 1965 debuteerde Van de waarsenburg als dichter met de bundel Gedichten. Voor zijn dichtbundel De Vergrijzing ontving hij in 1973 de Jan Campertprijs voor poŽzie.
In totaal publiceerde hij een twintigtal dichtbundels, hij stelde diverse bloemlezingen samen en was redacteur bij enkele literaire tijdschriften. Hij was te beluisteren op talrijke festivals in binnen- en buitenland. Zijn werk is in diverse talen vertaald.
In 2004 ontving hij de eerste Oeuvre-Prijs van de Gemeente Helmond. Naast poŽzie schrijft hij ook proza en kinderboeken. Verder maakte Hans van de Waarsenburg radioprogramma's over literatuur en beeldende kunst en werkte hij als literair recensent. Van de Waarsenburg was ook (mede)organisator van heel wat kleinere en grotere literaire manifestaties in Maastricht.

Bezoek ook de site van de dichter: www.waarsenburg.com.mk en zie de website van het PoŽziecentrum in Gent: www.poeziecentrum.be