donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Spinoza-lezingen door Jan Knol
vrijdag 1 februari 2008

Iedereen die meer wil weten én begrijpen van Spinoza heeft dit voorjaar de kans om een van de lezingen van Jan Knol te bezoeken. Het eerste boek van Jan Knol dat door Uitgeverij Wereldbibliotheek in 2006 is uitgegeven, En je zult spinazie eten, is inmiddels al aan de derde druk toe. Jan Knol wordt voor vele evenementen uitgenodigd als een soort ambassadeur van Spinoza; het is meer dan de moeite waard om een lezing bij te wonen.

De Ethica van Spinoza blijft voor de meeste mensen een gesloten boek, omdat het te moeilijk is. Toch is eenvoud een sterk kenmerk van Spinoza's filosofie.

De verdienste van Jan Knol is dat hij de Ethica in het boek En je zult spinazie eten zodanig 'herschrijft' dat deze begrijpelijk wordt voor iedere lezer, jong en oud. Hij gebruikt daarvoor alledaagse bewoordingen en plaveit zodoende de weg naar de kern van het grootste gedachtegoed van Spinoza. Ook het tweede - door Uitgeverij Wereldbibliotheek uitgegeven - boek van Jan Knol, Spinoza uit zijn gelijkenissen en voorbeelden is inmiddels herdrukt. Hieronder een overzicht van de data - adressen en aanvangstijden volgen zo spoedig mogelijk!

Zondag 2 maart 2008: lezing in de Openbare Bibliotheek te Groningen.
Dinsdag 25 maart 2008: Optreden in het filosofisch café te Hoogeveen.
Maandag 28 april 2008: Groninger studentenplatform m.b.t. levensbeschouwingen te Groningen.
Dinsdag 20 mei 2008: Vrijmetselaars Rotterdam

Van dinsdag 6 t/m donderdag 8 mei 2008 wordt er een Spinoza-cursus gegeven in conferentie-oord van de Woodbrokers in Barchem.