donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Nieuw toneelstuk van Erik Vlaminck in première
vrijdag 11 mei 2007

Op zaterdag 12 mei 2007 om 20u30 vindt in de Antwerpse Arenbergschouwburg de première plaats van Dank u, heren. Vijf vrouwen over Elsschot, een theatermonoloog over het leven van de schrijver Willem Elsschot.
Het stuk wordt gespeeld door actrice Guusje Van Tilborgh en het is de startactiviteit van De stad van Elsschot 2007-2010, een prestigieus meerjarenevenement dat door de stad Antwerpen wordt opgezet.
De theatervoorstelling blijft tot 2010 als reisvoorstelling op het programma staan. Erik Vlaminck schreef Dank u, heren in opdracht van het Willem Elsschot Genootschap

Vijf vrouwen praten over de man die hun leven heeft gebruikt in zijn verhalen: Willem Elsschot. Ieder van hen heeft zo haar eigen mening over hem, en Erik Vlaminck geeft hun een stem.
Een nicht van Elsschot vertelt naar aanleiding van het beroemde gedicht Het huwelijk hoe anders de werkelijkheid achter dat gedichtg in elkaar zat. Irma Schepers, in de jaren '30 de huishoudster in het gezin van Elsschot, vertelt over een man die legendarisch kon zwijgen maar die wel degelijk een nobel hart had.
Zich baserend op het literaire werk en zijn biografie laat Erik Vlaminck de vrouwen aan het woord. Zij vertellen wie de man werkelijk was, die schuil ging achter Willem Elsschot.