donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Nieuw toneelstuk van Erik Vlaminck in première
vrijdag 11 mei 2007

Op zaterdag 12 mei 2007 om 20u30 vindt in de Antwerpse Arenbergschouwburg de première plaats van Dank u, heren. Vijf vrouwen over Elsschot, een theatermonoloog over het leven van de schrijver Willem Elsschot.
Het stuk wordt gespeeld door actrice Guusje Van Tilborgh en het is de startactiviteit van De stad van Elsschot 2007-2010, een prestigieus meerjarenevenement dat door de stad Antwerpen wordt opgezet.
De theatervoorstelling blijft tot 2010 als reisvoorstelling op het programma staan. Erik Vlaminck schreef Dank u, heren in opdracht van het Willem Elsschot Genootschap

Vijf vrouwen praten over de man die hun leven heeft gebruikt in zijn verhalen: Willem Elsschot. Ieder van hen heeft zo haar eigen mening over hem, en Erik Vlaminck geeft hun een stem.
Een nicht van Elsschot vertelt naar aanleiding van het beroemde gedicht Het huwelijk hoe anders de werkelijkheid achter dat gedichtg in elkaar zat. Irma Schepers, in de jaren '30 de huishoudster in het gezin van Elsschot, vertelt over een man die legendarisch kon zwijgen maar die wel degelijk een nobel hart had.
Zich baserend op het literaire werk en zijn biografie laat Erik Vlaminck de vrouwen aan het woord. Zij vertellen wie de man werkelijk was, die schuil ging achter Willem Elsschot.