Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Nieuw toneelstuk van Erik Vlaminck in première
vrijdag 11 mei 2007

Op zaterdag 12 mei 2007 om 20u30 vindt in de Antwerpse Arenbergschouwburg de première plaats van Dank u, heren. Vijf vrouwen over Elsschot, een theatermonoloog over het leven van de schrijver Willem Elsschot.
Het stuk wordt gespeeld door actrice Guusje Van Tilborgh en het is de startactiviteit van De stad van Elsschot 2007-2010, een prestigieus meerjarenevenement dat door de stad Antwerpen wordt opgezet.
De theatervoorstelling blijft tot 2010 als reisvoorstelling op het programma staan. Erik Vlaminck schreef Dank u, heren in opdracht van het Willem Elsschot Genootschap

Vijf vrouwen praten over de man die hun leven heeft gebruikt in zijn verhalen: Willem Elsschot. Ieder van hen heeft zo haar eigen mening over hem, en Erik Vlaminck geeft hun een stem.
Een nicht van Elsschot vertelt naar aanleiding van het beroemde gedicht Het huwelijk hoe anders de werkelijkheid achter dat gedichtg in elkaar zat. Irma Schepers, in de jaren '30 de huishoudster in het gezin van Elsschot, vertelt over een man die legendarisch kon zwijgen maar die wel degelijk een nobel hart had.
Zich baserend op het literaire werk en zijn biografie laat Erik Vlaminck de vrouwen aan het woord. Zij vertellen wie de man werkelijk was, die schuil ging achter Willem Elsschot.