donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Liesbeth Lagemaat en Hans Groenewegen bij het Tolhuistuinfestival in Amsterdam
donderdag 10 mei 2007

Zondag 13 mei treden de dichters Liesbeth Lagemaat en Hans Groenewegen op tijdens Het tolhuistuinfestival in Amsterdam Noord, aan het IJ - vlak naast de pont. Het festival staat geheel in het teken van de kunstenaar Lucebert. Aanstaande zondag gaat om 17:00uur zijn Oratorium Troost. De hysterische robot in wereldpremiere.

Lucbert was een gulle kunstenaar: elk werk kan de kiem zijn van iets anders. 'Een goed gedicht, een goed schilderij,' schreef hij, 'is nooit voltooid, nooit af, het is open het is slordig, het zwijgt niet terwijl het lijdt of lacht, het laat zich graag beduimelen en veranderen door de tijd, door een zonderling.' Daarom het Tolhuistuinfestival: kunstenaars van nu gaan verder waar Lucebert begon. De stemmen in het oratorium Troost. De hysterische robot worden vertolkt door de volgende dichters: Hans Groenewegen, Tonnus Oosterhof, Samuel Vriezen, Anneke Brassinga, Rozalie Hirs en Liesbeth Lagemaat. De muziek is van Anne la Berge en David Dramm.
Voor meer info zie Tolhuistuinfestival en Hans Groenewegen