Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Jannie Regnerus genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs 2007
maandag 13 november 2006

De VPRO Bob den Uyl Prijs, een jaarlijkse prijs voor het beste literaire en/of journalistieke reisboek, zal 20 april 2007 voor de vierde maal worden uitgereikt. Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan van Jannie Regnerus is door de jury uit de longlist van zestien titels gekozen, samen met drie andere titels.

Jannie Regnerus woonde en werkte in Japan. Ze raakte gefascineerd door het moeiteloze samengaan van traditie en moderniteit. Eeuwenoude rituelen en religieuze gebruiken gaan hand in hand met de modernste technologie en radicale vernieuwingsdrang. Terwijl ze die vreemde tegenstelling probeerde te doorgronden, moest ze zich staande houden in een prvinciale miljoenenstad, in een samenleving waarvan ze de taal noch codes kende.

De jury van de Bob den Uyl Prijs, bestaande uit Hans Bouman, Renée Postma en Maarten van Rossum, oordeelde als volgt over haar boek:
"Regnerus betoont zich iemand die uitstekend kan kijken en luisteren, die zonder expliciete oordelen toch een mooie, persoonlijke toon weet te treffen. Haar Japan, 'het land waar mensen zwijgend ruzie maken', is afwisselend poëtisch, hardvochtig, onbegrijpelijk, esthetisch, verheven, intimiderend en onbedaarlijk komisch.

Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan is verkrijgbaar in de boekhandel, prijs € 14,50.
Wilt u meer informatie over het boek klik hier.