donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Jannie Regnerus genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs 2007
maandag 13 november 2006

De VPRO Bob den Uyl Prijs, een jaarlijkse prijs voor het beste literaire en/of journalistieke reisboek, zal 20 april 2007 voor de vierde maal worden uitgereikt. Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan van Jannie Regnerus is door de jury uit de longlist van zestien titels gekozen, samen met drie andere titels.

Jannie Regnerus woonde en werkte in Japan. Ze raakte gefascineerd door het moeiteloze samengaan van traditie en moderniteit. Eeuwenoude rituelen en religieuze gebruiken gaan hand in hand met de modernste technologie en radicale vernieuwingsdrang. Terwijl ze die vreemde tegenstelling probeerde te doorgronden, moest ze zich staande houden in een prvinciale miljoenenstad, in een samenleving waarvan ze de taal noch codes kende.

De jury van de Bob den Uyl Prijs, bestaande uit Hans Bouman, Renée Postma en Maarten van Rossum, oordeelde als volgt over haar boek:
"Regnerus betoont zich iemand die uitstekend kan kijken en luisteren, die zonder expliciete oordelen toch een mooie, persoonlijke toon weet te treffen. Haar Japan, 'het land waar mensen zwijgend ruzie maken', is afwisselend poëtisch, hardvochtig, onbegrijpelijk, esthetisch, verheven, intimiderend en onbedaarlijk komisch.

Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan is verkrijgbaar in de boekhandel, prijs € 14,50.
Wilt u meer informatie over het boek klik hier.