Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

Nacht voor de scheiding van Sándor Márai!
maandag 2 oktober 2006

Zojuist is Nacht voor de scheiding van Sándor Márai verschenen.
In Nacht voor de scheiding is een man er de oorzaak van dat het huwelijk van een vriend mislukt en diens vrouw zelfmoord pleegt. Maar daarvan is hij zich niet bewust.

Rechter Christof Kömives krijgt op een avond bezoek van Imre Greiner, een oude schoolvriend wiens echtscheidingszaak hij de volgende dag moet behandelen. Imre deelt hem mede dat Anna, zijn vrouw, die middag zelfmoord heeft gepleegd. Hij vertelt over het huwelijk dat hij en Anna jarenlang hebben geleid. Hoewel het voor de buitenwacht een perfect huwelijk leek, bleek al die tijd een andere man in Anna’s onderbewustzijn rond te waren en een rol te spelen in haar dromen. Die man was rechter Christof Kömives, die ze tien jaar geleden heeft ontmoet.
Imre vraagt Kömives op de man af of hij, na zijn ontmoeting met Anna, op zijn beurt ook van haar heeft gedroomd. De vraag leidt Kömives naar de diepste lagen van zijn bewustzijn, waar zich zaken afspelen die hij onder controle denkt te hebben.

Sándor Márai over de duistere kanten van het onderbewustzijn.

Voor meer informatie zie Nacht voor de scheiding