donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Voorpublicatie uit Overspel in 33 variaties
donderdag 15 juni 2006

Een man pleegt overspel met zijn eigen vrouw; twee mensen in een bus gaan zich te buiten aan platonisch overspel; een vrouw wordt de minnares van haar ex-man nadat hij met zijn minnares is getrouwd. De verhalen in het boek Overspel in 33 variaties gaan over overspel in al zijn vormen en laten zien dat ontrouw meer betekent dan lust alleen: het is een roeping.
Overspel in 33 variaties van Juan Josť Millas verschijnt in juni bij Wereldbibliotheek.
Lees nu de voorpublicatie op deze website!

Verwarring
Voordat ik het verjaardagscadeau helemaal had uitgepakt, klonk in het pakje een beltoon, zodat ik al kon raden dat het een mobieltje was. Ik nam op en hoorde dat mijn vrouw me schaterend via de telefoon in de slaapkamer feliciteerde. Die avond wilde ze over ons leven praten: al die jaren dat we samen waren en zo. Maar ze stond erop dat we dat over de telefoon deden, en dus ging zij naar de slaapkamer en belde mij vandaar af in de huiskamer, waar ik met de mobiele telefoon aan mijn broekriem zat. Toen we het gesprek hadden beŽindigd ging ik naar de slaapkamer, waar ik haar peinzend op het bed zag zitten. Ze zei dat ze net met haar man had getelefoneerd en twijfelde of ze naar hem terug zou gaan. Ze voelde zich schuldig over ons. Ik ben haar enige echtgenoot, en dus vatte ik dat op als een seksuele provocatie en bedreven we de liefde met de vertwijfeling van twee overspeligen.
De volgende dag zat ik op kantoor aan de koffie, toen mijn mobiele telefoon overging. Dat was zij natuurlijk. Ze wilde graag opbiechten dat ze een minnaar had. Ik speelde het spel mee, omdat ik de indruk had dat we het allebei leuk vonden, en dus antwoordde ik dat ze zich niet druk moest maken: we hadden al eerder crises overwonnen en zouden ook deze wel overwinnen. ís Avonds spraken we weer over de telefoon, net als de dag ervoor, en zei ze dat ze haar minnaar dadelijk zou ontmoeten. Dat wond me enorm op, en dus hing ik onmiddellijk op en liep naar de slaapkamer, waar we de liefde bedreven tot het licht werd.
Zo ging het de hele week. Op zaterdag, toen we in de slaapkamer waren na het gebruikelijke telefoongesprek, zei ze ten slotte dat ze van me hield maar dat ze me moest verlaten omdat haar man haar meer nodig had dan ik. Toen dat gezegd was, ging ze ervandoor, weg, en sindsdien is de mobiele telefoon niet meer overgegaan. Ik ben er helemaal van in de war.

Uit:
Overspel in 33 variaties van Juan Josť Millas