woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Zojuist verschenen: De woestijn van de Tartaren
woensdag 24 mei 2006

Zojuist is de roman De woestijn van de Tartaren van Dino Buzzati verschenen. De woestijn van de Tartaren is een klassieker. Het wonder van dit boek is de eenvoud en lichtheid van de taal, die de lezer vanaf de eerste zin vastpakken en niet meer loslaten.

Deze roman behoort tot het beste wat de wereldliteratuur heeft voortgebracht. Buzzati’s meesterwerk is een moderne Elcerlyck, het gaat over een mens die zijn hele bestaan bouwt op illusies: de illusie van een zinvol levensdoel en de illusie dat hij kan ontsnappen aan de sleur en routine waardoor hij zich heeft laten betoveren.

Dino Buzzati (1906-1972) behoort met Pavese, Calvino en Moravia tot de grote Italiaanse schrijvers van de vorige eeuw, aan wie de Italiaanse literatuur haar internationale faam te danken heeft. Hij publiceerde romans, essays en verhalen, die treffen door hun surrealistische en fantastische elementen. Eerder dit jaar verscheen van hem bij Wereldbibliotheek Een liefde.

Voor meer informatie zie De woestijn van de Tartaren