donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Zojuist verschenen: Kijken in de spiegel
woensdag 24 mei 2006

Zojuist is de essaybundel Kijken in de spiegel van de beroemde IsraŽlische schrijver A.B. Yehoshua verschenen.

In drie opstellen zoekt Yehoshua naar een verklaring voor het antisemitisme, onderzoekt hij het recht op een eigen joodse staat en stelt hij de vraag of de zionistische revolutie nog zin heeft. De rode draad in deze opstellen is de overtuiging van de auteur dat slechts moreel zelfonderzoek IsraŽl en de joden een uitweg uit de huidige rampzalige situatie kan bieden. Dit morele onderzoek leidt tot pijnlijke en fundamentele vragen over de joodse identiteit, maar helpt ook antwoorden te vinden op de uitdagingen waar het land voor staat. De drie opstellen zijn helder van taal en toon, en krachtig van argumentatie.

Yehoshua houdt IsraŽl en de joden een spiegel voor en pleit voor een ingrijpende wijziging van het joodse zelfbeeld als enige remedie voor de problemen. Het gaat over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl.

Voor meer informatie klik hier