donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Boem! Paukenslag bij Wereldbibliotheek
woensdag 15 maart 2006

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2006 heeft Wereldbibliotheek twee literaire parels een nieuw leven gegeven.

- Novalis De genius van de zang

Het schitterend sprookje over een koning, zijn dochter en een dichter, door een van de grootste schrijvers uit de romantiek, Friedrich von Hardenberg, ofwel Novalis (1772-1801).

Een facsimile van het premieboek van de Wereldbibliotheek Vereniging uit 1941.
Ingeleid en vertaald uit het Duits door Dirk Coster, vertaling van de gedichten door P.C. Boutens
Illustraties en bandtekening van Thijs Mauve

Gebonden
16 x 23,5 cm
32 bladzijden
ISBN 90-284-2151-3
14,50 euro

- Josef Bor Requiem Theresienstadt

In de zomer van 1944 wordt in het concentratiekamp Theresienstadt het Requiem van Verdi ingestudeerd door een grote groep joden.
Dirigent Rafael Schächter gaat volledig op in zijn taak. Consciëntieus zoekt hij naar solisten en bovendien probeert hij zijn zangers voortdurend aan te vullen, omdat de transporten naar Auschwitz doorgaan. Tenslotte heeft de uitvoering plaats voor Eichmann, de kampleiding en andere hoge nazi’s. De spanning bij dirigent, solisten en koor bereikt een climax, waarin hoop en ellende, moed en angst losbreken in een hartstochtelijke aanklacht tegen de moordenaars.

Dit aangrijpende verhaal wordt door Josef Bor sober en indringend verteld. Het boek gaat ook diep in op de muziek en de verschillende delen van het Requiem worden intensief onder de loep genomen. Het Requiem eindigt met ‘Libera me’ en dat komt er voor de zaal vol Duitse officieren als een hartstochtelijke strijdkreet uit.

Voor meer informatie zie Requiem Theresienstadt