donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

De vluchteling
woensdag 23 november 2005

Zojuist is De vluchteling van Massimo Carlotto verschenen. De vluchteling is een autobiografisch relaas van een jonge man op de vlucht voor de Italiaanse justitie.

Massimo Carlotto is een fenomeen in ItaliŽ. Op 17-jarige leeftijd werd hij in een politiek proces veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf vanwege moord. Hij sloeg op de vlucht en zwierf jaren over de wereld. In Mexico liep hij tegen de lamp en werd uitgeleverd aan ItaliŽ. Na een ernstige ziekte werd zijn straf omgezet in huisarrest. Onder grote internationale druk kreeg hij in 1993 gratie. Carlotto heeft zijn onschuld altijd volgehouden.

In de gevangenis begon Massimo Carlotto met schrijven. Zijn detectives en romans zijn bestsellers en de pers schrijft er pagina's over vol. Ze gaan over goed en kwaad, over de corrumperende invloed van geld en macht op individu en samenleving, over de onderwereld die een gemeenschap uit haar voegen rukt.

Voor meer informatie zie De vluchteling