Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

Presentatie Kafkaboek bij Athenaeum Boekhandel
maandag 19 september 2005

Kafka-kenner bij uitstek, de Italiaanse auteur en uitgever Roberto Calasso, komt op donderdag 29 september a.s. zijn nieuwe boek over Kafka in Amsterdam presenteren. De korte, maar krachtige titel luidt: K.

Datum: donderdag 29 september
Lokatie: Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 te Amsterdam
Aanvang: 18.30 uur

Roberto Calasso gaat in gesprek met de essayist Henk Pröpper. Aansluitend vindt een signeersessie plaats.

K.
Op zijn eigen, onnavolgbare wijze neemt Roberto Calasso de lezer mee op een fascinerende speurtocht door Kafka’s leven en werk – zijn brieven, aforismen, dagboeken, onvoltooide teksten, verhalen en romans –, op zoek naar de betekenis van diens raadselachtige oeuvre. Zijn het dromen? Allegorieën of symbolen? Of zijn het alledaagse gebeurtenissen?
In eerder werk heeft Calasso al laten zien dat mythologie reeds eeuwenlang van cruciaal belang is voor de mens. In de moderne tijd is dat verlangen naar mythische verhalen en vertellingen nog altijd onverminderd aanwezig en wat Calasso betreft is Kafka de auteur bij uitstek die aan dat verlangen uiting heeft gegeven.

ROBERTO CALASSO (Florence, 1941) debuteerde als schrijver in 1974 en brak in 1988 internationaal door met De bruiloft van Cadmus en Harmonia, dat ook in Nederland een groot succes werd. Van hem verschenen bij uitgeverij Wereldbibliotheek verder De ondergang van Kasj, Ka en de essaybundel De literatuur en de goden. Roberto Calasso is tevens directeur van de Italiaanse uitgeverij Adelphi.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via telefoonnummer 020 - 638 18 99.

Meer over Calasso weten? Klik hier