donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

Lagemaat signeert bij boekhandel Pettinga
maandag 19 september 2005

Op zaterdag 24 september a.s. vanaf 14.00 uur zal Liesbeth Lagemaat haar dichtbundel een grimwoud in mijn keel signeren. Tijdens de signeersessie zal zij ook voordragen uit haar bundel.

Eind juni, tijdens het Poetry International Festival, werd Liesbeth Lagemaat de C. Buddingh’-prijs 2005 toegekend voor het beste poëziedebuut.
Uit het juryrapport:
‘Lagemaat heeft een voorkeur voor dingen die vergaan zijn of op het punt staan te verdwijnen, voor herinneringen, maar de melancholie wordt overwonnen met een bijzonder en heel eigen gebruik van taal. De gedichten beginnen bijna allemaal meteen pakkend, met een beeld, of ze spreken de lezer haast direct aan, laten niet gauw los en veranderen nogal eens van greep. Wat in de verzen gebeurt roept verbazing op, gevolgd door verrassing. De gedichten van Liesbeth Lagemaat zijn in hoge mate onvoorspelbaar, en getuigen van een oorspronkelijke geest.’

Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal- en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager en docent Nederlands. Op dit moment houdt ze zich fulltime bezig met poëzie. Ze publiceert regelmatig gedichten in De Tweede Ronde en werk van haar werd opgenomen in Gedichten 2001 van Davidsfonds Literair. In 2005 debuteerde ze bij Wereldbibliotheek met een grimwoud in mijn keel. Liesbeth Lagemaat woont in Wijk bij Duurstede.

Adres boekhandel:
Boekhandel Pettinga