Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

Lagemaat signeert bij boekhandel Pettinga
maandag 19 september 2005

Op zaterdag 24 september a.s. vanaf 14.00 uur zal Liesbeth Lagemaat haar dichtbundel een grimwoud in mijn keel signeren. Tijdens de signeersessie zal zij ook voordragen uit haar bundel.

Eind juni, tijdens het Poetry International Festival, werd Liesbeth Lagemaat de C. Buddingh’-prijs 2005 toegekend voor het beste poëziedebuut.
Uit het juryrapport:
‘Lagemaat heeft een voorkeur voor dingen die vergaan zijn of op het punt staan te verdwijnen, voor herinneringen, maar de melancholie wordt overwonnen met een bijzonder en heel eigen gebruik van taal. De gedichten beginnen bijna allemaal meteen pakkend, met een beeld, of ze spreken de lezer haast direct aan, laten niet gauw los en veranderen nogal eens van greep. Wat in de verzen gebeurt roept verbazing op, gevolgd door verrassing. De gedichten van Liesbeth Lagemaat zijn in hoge mate onvoorspelbaar, en getuigen van een oorspronkelijke geest.’

Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal- en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager en docent Nederlands. Op dit moment houdt ze zich fulltime bezig met poëzie. Ze publiceert regelmatig gedichten in De Tweede Ronde en werk van haar werd opgenomen in Gedichten 2001 van Davidsfonds Literair. In 2005 debuteerde ze bij Wereldbibliotheek met een grimwoud in mijn keel. Liesbeth Lagemaat woont in Wijk bij Duurstede.

Adres boekhandel:
Boekhandel Pettinga