donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Vanaf 30 juli start de 5-delige EO docuserie Sign of the Times Gaan vrouwen de wereld redden? met o.a. Isabel Allende.
Meer>>

Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!
donderdag 31 mei 2018

Mooi nieuws: Hans Dekkers is genomineerd voor de Halewijnprijs 2018! Dit mede naar aanleiding van zijn laatste boek Over de Taag. De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks uitgereikt aan een literair talent dat naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn gepubliceerd werk, bredere belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag (1500,-) en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. In januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt

Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018
woensdag 16 mei 2018

Vaderland van Fernando Aramburu is bekroond met de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega Europeo. Deze prijs is de Italiaanse tegenhanger van de Man Booker International Prize, en wordt jaarlijks toegekend aan de Italiaanse vertaling van een roman van een Europese auteur. In Spanje zijn inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht en de roman werd lovend ontvangen door de internationale pers.
Meer>>

Schrijfster Susan Smit koos Kronieken van de liefde van Elena Ferrante als boekentip in het RTL programma 5 Uur Live. 'Waar Ferrante zo goed in is, is om de verhoudingen tussen de personages te plaatsen. Ook in dat opzicht valt er in dit boek weer heel veel te genieten.' Kronieken van de liefde verscheen afgelopen week en is een bundeling van de eerste drie romans van Ferrante: Kwellende liefde, Dagen van verlating en De verborgen dochter. Bekijk hier het fragment uit 5 Uur Live.
Meer>>

Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!
woensdag 4 april 2018

Hoera! Vaderland van Fernando Aramburu is deze week binnengekomen op nummer 56 in de Bestseller60! Deze Spaanse bestseller werd ook in Nederland en Vlaanderen lovend ontvangen. Zo verscheen er onlangs een 5 sterren recensie in NRC Handelsblad.