woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!
woensdag 13 september 2017

Fantastisch nieuws! De waren van DaniŽl Rovers staat op de Shortlist van de ECI Literatuurprijs 2017! Deze prijs bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek Ė in de categorieŽn fictie en non-fictie. De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt. Zie hier voor meer informatie.

maandag 11 september 2017

Vorige week is Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro verschenen. Vandaag verscheen een lovende recensie in de VPRO Gids:

ĎEen roman zoals je ze maar zelden leest; zo veelomvattend, verrukkelijk cynisch en universeel.Zo'n boek dat je het liefst door elke brievenbus wilt duwen.í VPRO Gids
Meer>>

Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!
woensdag 23 augustus 2017

Naast De geniale vriendin en De nieuwe achternaam staat nu ook Wie vlucht en wie blijft, het derde deel uit de Napolitaanse reeks van Elena Ferrante, in de Bestseller60! De roman komt deze week binnen op nummer 56.

woensdag 9 augustus 2017

Op 5 september verschijnt de eerste Nederlandse vertaling van de feministische klassieker Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft. Ter ere hiervan organiseert Wereldbibliotheek op donderdagavond 7 september in samenwerking met Spui25 een avond rondom dit boek. Met o.a. Jet Bussemaker, Myriam Everard, Renťe RŲmkens, Daan Roovers, Maartje Laterveer, Jannet Vaessen en Jabik Veenbaas. Kijk hier voor meer informatie!
Meer>>

Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!
dinsdag 25 juli 2017

Mooi nieuws! Tv-presentatrice en actrice Dieuwertje Blok spreekt de luisterboeken in van de vierdelige Napolitaanse romanreeks van Elena Ferrante! In september verschijnt het luisterboek van het eerste deel, De geniale vriendin, bij Storytel. Daarna volgen de overige delen: De nieuwe achternaam, Wie vlucht en wie blijft en Het verhaal van het verloren kind. Zie hier voor meer informatie.