maandag 4 maart 2019

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!
donderdag 31 mei 2018

Mooi nieuws: Hans Dekkers is genomineerd voor de Halewijnprijs 2018! Dit mede naar aanleiding van zijn laatste boek Over de Taag. De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks uitgereikt aan een literair talent dat naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn gepubliceerd werk, bredere belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag (€1500,-) en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. In januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt

Over de Halewijnprijs

De overige genomineerden zijn:

- Mathijs Deen (Over oude wegen)
- Emily Kocken (De kuur)
- Bart Koubaa (Ninja Nero)
- Peter Lenssen (Pleisterplaats Belleville)
- Meindert Talma(Je denkt dat het komt)

Prijswinnaars uit het recente verleden zijn o.a.: Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Jansma, Joke J. Hermsen, Johan de Boose, Erik Vlaminck, Peter Drehmanns en Benny Lindelauf. Prijswinnaar van het afgelopen jaar is Eva Meijer.

De Reinaerttroffee
Naast de Halewijnprijs wordt de Reinaerttrofee uitgereikt, de prijs voor het Beste Boek van de genomineerden voor de Halewijnprijs. De jury van de Reinaerttrofee wordt gevormd door leerlingen van de middelbare scholen in Roermond.

In januari 2019 wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn van beide prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Boekenweek, op zondag 31 maart 2019, in het Royal Theater in Roermond.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam