woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu
vrijdag 2 maart 2018

De week verschijnt de Nederlandse vertaling van Vaderland, de Spaanse bestseller van Fernando Aramburu. Van dit meesterwerk zijn in Spanje inmiddels 600.000 exemplaren verkocht en het boek bezette wekenlang de eerste plaats van de Spaanse bestsellerlijsten. Deze week verschenen interviews met Aramburu in o.a. Trouw en NRC Handelsblad. Het interview in De Volkskrant volgt nog. Bekijk hier het interview met Aramburu voor NOS.

Over Vaderland

Vaderland is een grootse roman over twee families die in het reine moeten zien te komen met wat het Baskische terrorisme hun heeft aangedaan. Fernando Aramburu beschrijft met veel menselijkheid de slachtoffers Ún de daders van het conflict. Hij laat zien wat de gevolgen van de politieke situatie in Baskenland en het terrorisme van ETA zijn voor het dagelijkse leven van gewone mensen, op welke manier menselijke relaties en vriendschappen en de samenleving als geheel worden vergiftigd door het politieke geweld, hoe vrienden en buren openlijk vijanden worden en democratische en menselijke waarden worden ondermijnd en plaatsmaken voor hypocrisie. Een universeel en onvergetelijk verhaal over vergeven en vergeten, vriendschap en verzoening.