dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes
donderdag 6 april 2017

Op 20 april wordt Aura Xilonen geinterviewd over haar debuutroman De cowboykampioen in het Instituto Cervantes in Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. De voertaal is Spaans met simultaanvertaling in het Nederlands. Mis deze avond niet! Zie hier voor meer informatie.

De in 1995 geboren Aura Xilonen is filmregisseur en (script) schrijfster. Ze is afkomstig uit de Mexicaanse stad Puebla, en maakte haar debuut toen ze nog maar 19 was, met haar roman Campeón Gabacho. In 2015 won ze met dit boek de Premio Mauricio Achar / Literatura Random House. Het boek is recent in het Nederlands vertaald door Lisa Thunnissen, en uitgegeven onder de titel De Cowboykampioen. De eerste roman van de jonge Mexicaanse schrijfster is door de kritiek overladen met lof. Het boek is geschreven in een verrassende mix van Spaans en Engels (een soort ingleñol of spanglish), en vertelt over de sociale en persoonlijke problemen van Mexicaanse migranten in de VS.

De schrijfster wordt geïnterviewd door Myrthe van den Bogaert, afgestudeerd in de Spaanse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en kenner van het werk van Xilonen. Het gesprek zal gaan over Xilonens schrijfproces en de achtergronden van dit boek.