donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De geniale vriendin van Ferrante!
donderdag 23 maart 2017

Het succes van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante blijft onverminderd doorgaan! Van het eerste deel, De geniale vriendin, zijn inmiddels al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De roman staat al 37 weken in de Bestseller60. Fantastico!

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

De pers over De geniale vriendin:

‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’ De Groene Amsterdammer

‘Als ik Elena Ferrante lees, kan ik niet meer stoppen.’ The New Yorker

‘Zoveel beter dan goed. *****’ De Standaard

‘Een prachtig beschreven vriendschap.’ VROUW

‘Ferrante weet met rake typeringen elk personage tot mens van vlees en bloed te maken. ****’ Leeuwarder Courant

‘Net zo heftig als een uitbarsting van de Vesuvius.’ La Repubblica

‘Ferrante concentreert zich op een postzegel die ze uitvergroot tot wereldformaat. ****’ NRC Handelsblad

‘Zadie Smith is fan – en wij ook.’ Vogue