donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Vier sterren voor De rauwe hemel van Emiliano Monge!
maandag 20 maart 2017

Een lovende recensie over De rauwe hemel van Emiliano Monge dit weekend in de Volkskrant!

'In deze magistrale roman raakt de lezer in de ban van een tragische wereld vol geweld en eenzaamheid. (..) Emiliano Monge grossiert in prachtige, lange, complexe zinnen, die ook nog eens uitstekend zijn vertaald.****' - de Volkskrant

Over De rauwe hemel

Een veelvuldig bekroonde roman over Mexico en de bedwelmende kracht van geweld

Eeuwigdurend zonlicht en onophoudelijk geweld. Dit zijn de constanten die het bestaan op de dorre hoogvlakten van Mexico bepalen. De dagelijkse strijd tegen de elementen en tegen elkaar is het enige wat het leven er een zekere waarde geeft.

De rauwe hemel verhaalt over dit harde bestaan in de geschiedenis van de oude Germán Alcantara Carnero. De vlucht van een paar jongens naar het buitenland, de gevolgen van een eindeloze oorlog, de verdwijning van een meisje, de opstand van gelovigen, de overpeinzingen van een moordenaar; het zijn deze gebeurtenissen die het leven van Carnero hebben bepaald. Zijn levensverhaal en dat van zijn lotgenoten hebben één rode draad: de cirkel van geweld, die maar niet doorbroken wordt.

Emiliano Monge schrijft in een suggestieve en stuwende stijl met ritmische zinnen die hypnotiserend werken. Of hij wil of niet, de lezer moet zich eraan overgeven en wordt meegenomen op een reis naar het hart van het menselijke bestaan.