Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale premičre HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Leesclubavond rondom De melancholie van het verzet
vrijdag 17 maart 2017

Op 21 juni organiseert Athenaeum Boekhandel in Amsterdam een leesclubavond rondom De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai. Mét bijdrage van de vertaler Mari Alföldy. Aanvang: 19.00 uur. Zie hier voor meer informatie over deze avond.

Leesclubavond op 21 juni rondom De melancholie van het verzet

In aanwezigheid van de vertaler en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, wordt een drietal boeken besproken in aanloop tot de bekendmaking van de shortlist voor de Europese Literatuurprijs. Op 21 juni wordt De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai, vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy, besproken. Aanvang: 19.00 uur. Aanmelden kan via literatuur@athenaeum.nl.

Vertalersgeluktournee, dinsdag 16 mei De melancholie van het verzet
Daarnaast trekt in april en mei de Vertalersgeluktournee langs boekhandels in Nederland. Bijna alle voor de longlist van de Europese Literatuurprijs 2017 genomineerde vertalers doen mee en zullen tijden de tournee vertellen over de door hen vertaalde romans. De tournee biedt lezers en literatuurliefhebbers alle gelegenheid via de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde romans kennis te maken met deze schaduwkunstenaars. Welke keuzes maken ze? Voor welke dilemma’s komen ze te staan? Wat maakt het vertalersvak zo mooi? En hoe verloopt het contact met de auteur?

Op dinsdag 16 mei wordt De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai besproken met de vertaler Mari Alföldy. Locatie: Boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. Aanvang: 20.00 uur. Mis dit niet!