dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

Literair programma rondom Nikos Kazantzakis
maandag 6 maart 2017

Op 24 en 26 maart organiseert literair theater Salon Saffir een avond in het Mirliton Theater in Utrecht rondom Nikos Kazantzakis, auteur van o.a. Zorbás de Griek. Kazantzakis wordt beschouwd als een van de grootste Europese auteurs en liet een omvangrijk literair oeuvre na. Zie hier voor meer informatie over het programma.

Vrijdag 24 maart, 20.15 u - Nikos Kazantzakis: een leven van zoeken, strijden en denken - portret van de schrijver van Zorbás de Griek - door Hero Hokwerda en Joop Keesmaat

Zestig jaar geleden overleed de veelzijdige Griekse schrijver Nikos Kazantzakis (1883-1957), die beschouwd wordt als een van de grootste Europese auteurs. Hij liet een omvangrijk literair oeuvre na en hanteerde als levensmotto: ’Ik hoop niets, ik vrees niets, ik ben vrij’.

Hero Hokwerda, kenner en vertaler van Kazantzakis, schetst een portret van deze fascinerende auteur die in 1957 één stem te weinig kreeg voor de Nobelprijs en vooral met zijn romans, waaronder Leven en wandel van Zorbás de Griek, grote internationale bekendheid verwierf, zeker na de succesvolle verfilmingen van zijn werk. De recente nieuwe vertalingen van zijn romans tonen hoe actueel zijn werk is. Wat gebeurt er als in een Grieks dorp vluchtelingen arriveren? Kazantzakis schreef over dit thema reeds in 1948 in zijn inmiddels klassiek geworden en verfilmde roman Christus wordt weer gekruisigd. Acteur Joop Keesmaat vertolkt fragmenten uit het werk van de schrijver. Met beeldmateriaal.

Zondag 26 maart, 13.30 u - Zorba de Griek – film naar Kazantzakis’ roman Leven en wandel van Alexis Zorbás

Inleiding Hero Hokwerda, kenner/vertaler van Kazantzakis – Griekse wijn en hapjes. De film uit 1964 van de Cypriotische regisseur Michael Cacoyannis won meerdere Oscars. Met de onvergetelijke Anthony Quinn als Zorba. Met verder Alan Bates, Irene Papas en Lila Kedrova. Muziek van Theodorakis, én de befaamde sirtaki-dans.

Zie hier voor meer informatie over het programma.