donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

Aura Xilonen, Lies Van Gasse en Rosa Montero op Passa Porta Festival
donderdag 23 februari 2017

Maar liefst drie auteurs van Uitgeverij Wereldbibliotheek zijn dit jaar te gast op het Passa Porta Festival: Aura Xilonen, Lies Van Gasse en Rosa Montero. Het festival wordt gehouden in Brussel van 24 t/m 26 maart. Kijk hier voor het volledige programma.

Om de twee jaar strijkt hét internationale rendez-vous van de literatuurliefhebbers neer in Brussel. Meer dan honderd auteurs uit binnen- en buitenland delen tijdens het Passa Porta Festival, van 24 tot 26 maart, hun ideeën en hun passie voor literatuur in theaters, cafés, boekhandels, bibliotheek en de openbare ruimte.

Over Aura Xilonen
Op 21 maart verschijnt haar debuutroman De cowboykampioen. De cowboykampioen gaat over een 17-jarige Mexicaanse jongen die vanuit Mexico naar de VS vlucht om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Het is een coming of age en laat het gevecht zien van een jongen die zich een weg omhoog moet vechten vanuit een achterstandspositie. Een bijzonder verhaal over immigratie, armoede, liefde en dromen.

Aura Xilonen was 19 toen ze in november 2015 debuteerde met deze verbluffende roman. De 21-jarige Mexicaanse was al een veel geprezen cineast en ontving voor deze debuutroman de Premio Mauricio Achar. De jury prees met name 'de volwassen vorm van een roman die op verschillende niveaus speelt met de taal'. Nog voor publicatie in Mexico werden de rechten al verkocht aan de VS, Frankrijk, Italië - en Nederland.

Over Lies Van Gasse
Lies Van Gasse (1983) is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze debuteerde in 2008 bij Wereldbibliotheek met de bundel Hetzelfde gedicht steeds weer. Sindsdien is ze een van de actiefste jonge stemmen in de Vlaamse poëzie. Ze publiceerde twee graphic poems, Sylvia en Waterdicht (samen met Peter Theunynck), waarvan de tekeningen werden getoond op Watou 2011, en de met de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen bekroonde bundel Brak de waterdrager. In 2013 verscheen haar bundel Wenteling, en in 2013 het boek Hauser, een samenwerkingsproject met Annemarie Estor. In 2016 verscheen de schitterende graphic novel Nel, een zot geweld waarbij zij samenwerkte met Peter Theunynck. In mei verschijnt haar nieuwe bundel Wassende stad.

Over Rosa Montero
Rosa Montero (Madrid, 1951) is een van Spanjes bekendste schrijfsters. Uitgeverij Wereldbibliotheek publiceerde acht van haar romans, waaronder Red de wereld! Volg de instructies, Vrouwenportretten en Het hart van de Tautarus. In 2015 verscheen Het absurde idee je nooit meer te zien. Een indrukwekkend en origineel boek over verlies en levenskracht op het snijvlak van fictie en non-fictie.