dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

Boekhandelsoptreden vertalers De Russische muur van Alisa Ganíjeva
woensdag 22 februari 2017

Op donderdag 16 maart vindt de boekvoorstelling plaats van De Russische muur van Alisa Ganíjeva in Boekhandel Limerick in Gent. De vertalers Els De Roon Hertoge en Annelies de hertogh zullen over de roman komen vertellen en lezen enkele stukjes voor. Als extraatje zullen ze enkele typisch Dagestaanse gerechten zoals die in het boek voorkomen uitleggen. De Russische muur van Alisa Ganíjeva verschijnt op 7 maart. Zie hier voor meer informatie over de avond.

Over De Russische muur
De jonge Dagestaan Sjamil probeert zijn brood te verdienen als journalist in een stad aan de Kaspische Zee. Op een dag gaat het gerucht dat de Russen de roerige Kaukasus met een muur willen afsluiten van Rusland. Dit leidt tot grote onrust. Allerlei verschillende groeperingen proberen de situatie naar hun hand te zetten, van pro-islamitische demonstranten uit Koemikië tot strijders voor een ‘verenigd Lesgistan’. De sfeer wordt steeds grimmiger.

Sjamil doet intussen alsof er niets aan de hand is. Hij spreekt veel af met zijn vrienden, probeert meisjes te versieren, danst de nachten weg in de disco. Maar wanneer zijn verloofde Madina besluit voortaan gesluierd door het leven te gaan en een salafistische strijder de bergen in te volgen, kan ook Sjamil zijn ogen niet meer sluiten. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling wanneer de eerste doden vallen.

De Russische muur, geschreven vol humor en taalvernuft, laat zien hoe een land als Dagestan, met zijn vele volkeren, religies en talen, functioneert en wat er kan gebeuren als radicale ideeën en overtuigingen het leven in de greep krijgen.