maandag 9 oktober 2017

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

Lees alvast een fragment uit De laatste dagen van de commandant
woensdag 22 februari 2017

De lancering van El Comandante, de televisieserie over het leven van Hugo Chávez, veroorzaakte onlangs veel ophef in Venezuela.
Op 15 maart verschijnt De laatste dagen van de commandant van Alberto Barrera Tyszka. De roman is gebaseerd op de tijd vlak voor het overlijden van Chávez toen Venezuela in een shocktoestand verkeerde. Lees hier alvast een fragment!

Over De laatste dagen van de commandant

Als het gerucht rondgaat dat ‘de bovenmenselijke leider’ ongeneeslijk ziek is, vervalt het hele land in hysterie. Dat land is Venezuela, de leider heet Hugo Chávez. Hij kent alleen bewonderaars die hem beschouwen als de bevrijder van de armen en onderdrukten, en tegenstanders die hem een populistische dictator vinden die Venezuela naar de chaos heeft geleid. Deze kloof tussen voor- en tegenstanders loopt ook door de familie van de gepensioneerde oncoloog Miguel Sanabrias. Zijn vrouw verafschuwt de Liber máximo, zijn broer adoreert hem. En terwijl het land zijn ondergang tegemoet gaat, krijgt Miguel geheime aantekeningen van de doodzieke leider in handen gespeeld. Dat ontvlambare materiaal zou de mythe van de heiligverklaarde Chávez die het regime zorgvuldig heeft opgebouwd, makkelijk kunnen afbreken. Miguel beseft dat hij moet laten zien aan welke kant hij staat.

Met deze bekroonde roman schetst Barrera Tyszka de bijna uitzichtloze situatie van een land dat voor velen een voorbeeld was van het verzet tegen het neoliberalisme. Het is een zeer actueel boek over een van de meest radicale politieke projecten van onze tijd.