Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Wederom prachtige recensie voor Schaduw en vuur
dinsdag 21 februari 2017

Wederom een lovende recensie voor de roman Schaduw en vuur van Dimitri Bontenakel.

'(..) een boek als een wervelwind, een verhaal dat je geen moment loslaat.****' - Noordhollands Dagblad e.a.

Over Schaduw en vuur

Eén familie, drie geheimen en verzoening met het noodlot

Op jonge leeftijd koesteren de broers Leon en Max en hun stiefzus Nora hun dromen, op volwassen leeftijd zijn ze vrijwel alles verloren. Geborgenheid heeft plaatsgemaakt voor eenzaamheid. Verwachting is veranderd in ontgoocheling.

Aan de teloorgang van hun onverbrekelijke band ligt een noodlottige gebeurtenis ten grondslag, waarop ieder van hen op zijn eigen manier reageert. Nora wordt een succesvol kunstenares, maar trekt zich terug in haar fantasiewereld. Max reist af naar een oorlogsgebied en verdwijnt uit het zicht. En terwijl Leon op een stoffige zolder een enorm archief van herinneringen aanlegt, dringt een jonge vrouw zijn leven binnen – reddende engel of schikgodin?

Dit fascinerende en ingenieus vertelde verhaal over verzoening en schuld begint in de nabije toekomst en eindigt in het recente verleden. Dan wordt met een schok duidelijk waarom de levens van Nora, Max en Leon zo gelopen zijn. Maar was dit de enige mogelijkheid?

Schaduw en vuur ontrolt zich als een spannende film, of explodeert als een verborgen handgranaat. Het is maar hoe je het leest.

'Dit is niet alleen een uiterst veelzijdige roman. Schaduw en vuur slaagt erin om de 'installatie-fobische lezer' van de waarde van bepaalde moderne kunst te overtuigen. Ook een verdienste.****' Knack Focus

'Dimitri Bontenakel heeft een knappe roman geschreven [...] Moge 'Schaduw en vuur' de aandacht krijgen die het verdient!' Annelies Verbeke