maandag 9 oktober 2017

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

Boekpresentatie Het behouden kind van Janneke Holwarda
dinsdag 14 februari 2017

Op 22 februari wordt de nieuwe roman Het behouden kind van Janneke Holwarda gepresenteerd in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Aanvang: 17.00 uur. Aanmelden kan nog via roos@scheltema.nl! Zie hier voor meer informatie.

Over Het behouden kind

Lena wacht op de terugkomst van haar zoon Thomas, die boos is weggelopen. Ze houdt zichzelf krampachtig voor dat hij straks gewoon thuiskomt, en dan zal ze hem vertellen hoe het werkelijk zit. Want hij sluit zich de laatste tijd steeds meer voor haar af. Thomas neemt geen genoegen meer met de mooie verhalen die zijn moeder over zijn verleden vertelt. Waarom houdt zijn moeder zo angstvallig vast aan wat ze hem over zijn vader heeft verteld? Terwijl Lena's wanhoop toeneemt, groeit bij de lezer het wantrouwen. Haar herinneringen lijken niet te stroken met de werkelijkheid. Het behouden kind is een aangrijpende roman over een vrouw die vindt dat zij in het verleden heeft gefaald en die haar schuldgevoelens daarover verhult met een onwaarheid waar ze tot het laatst toe in blijft geloven.

Over Janneke Holwarda

Janneke Holwarda debuteerde in 2010 met de roman Zeesteen, die werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2011 en de Vrouw & Kultuur Debuutprijs 2013. In 2013 volgde de roman Maan op de heenweg, die op de shortlist stond voor het beste Groninger boek. In 2015 verscheen haar roman Zo zijn wij niet is het eerste boek van Janneke dat bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verschijnt.