dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

WINACTIE: lees Wachten op Bojangles nog vóór het in de winkels ligt!
vrijdag 5 augustus 2016

Olivier Bourdeaut overkwam eind vorig jaar waar iedere beginnende schrijver van droomt: het verhaal dat hij op zijn blog publiceerde, werd een megaseller op papier. Eind augustus verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn onwaarschijnlijk mooie roman, Wachten op Bojangles. Dit verhaal over een onvoorwaardelijke liefde is zo aanstekelijk geschreven dat in de Parijse metro mensen het hardop lachend en even later met tranen in de ogen zaten te lezen.

Verschillende Nederlandse boekhandelaren zijn al begonnen met het lezen van dit sprankelende sprookje, en we willen ook tien lezers de kans bieden dit boek te lezen vóór het in de winkel ligt. Wil jij kans maken op een vooruitexemplaar? Stuur een mailtje naar publiciteit@wereldbibliotheek.nl en overtuig ons dat jij dé ideale lezer voor dit boek bent!

Wachten op Bojangles is het verhaal van een jongen die een sprookjesachtig leven leidt met zijn vader en moeder in een peperduur appartement in Parijs. Het liefst danst zijn moeder dag en nacht op de weemoedige melodie van ‘Mr. Bojangles’, gezongen door Nina Simone. Maar gaandeweg krijgt de jongen in de gaten dat zijn moeder heel anders is dan andere mensen, en dat zijn vader uit liefde voor haar toegeeft aan haar even briljante als onuitvoerbare ideeën. Zelfs als de realiteit niet langer buiten de deur gehouden kan worden, blijft hij haar onvoorwaardelijk liefhebben. En dat alles in een taal die over de bladzijden danst.