maandag 9 oktober 2017

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

Ethica van Spinoza in Tip 100 verkiezing Belangrijkste Boek
dinsdag 10 mei 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. In dit jaar is er extra aandacht voor het boek en het leesplezier. Een van de hoogtepunten is de Verkiezing van het Belangrijkste Boek.

De centrale vraagstelling van de Verkiezing van het Belangrijkste Boek is: wat is jouw belangrijkste boek? Welk boek heeft jou het meest geraakt, of zelfs je leven veranderd?

Ter inspiratie is een Tip 100 samengesteld van belangrijke en impactvolle Nederlandstalige boeken door alle tijden en genres heen. Deze Inspiratie Tip 100 is opgebouwd uit 10 thema’s met elk 10 boeken. Elk thema heeft een curator, een erkend kenner op zijn of haar vakgebied. Annemiek Schrijver koos, in het kader van haar vakgebied 'Geloof, levensbeschouwing en filosofie', onder meer de Ethica van Spinoza!

Stemmen kan op jouw Belangrijkste Boek kan op belangrijksteboek.nl.

De Ethica, het hoofdwerk van de in 1632 te Amsterdam geboren wijsgeer Spinoza, is een cultuurbezit van wereldwaarde geworden. Al de draden van het denken van onze Gouden Eeuw komen er in samen: zowel het blijmoedige vertrouwen op de kracht der rede, als de fijne zielkundige blik op de mens en zijn morele plichten. Voor tallozen is dit boek, ook na drie eeuwen, een onvervangbare levensleider gebleken. Ondanks de betoogtrant op meetkundige wijze, heeft het niet alleen op latere filosofen, maar ook op dichters als Goethe, Heine, Wordsworth, Gorter en Verwey invloed uitgeoefend.