dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu Ä15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van DaniŽl Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

Peter van Lier treedt op bij nY en Letteren &cetera
woensdag 4 mei 2016

Peter van Lier, van wie onlangs de dichtbundel Laaglandse remedies verscheen, treedt binnenkort twee maal op:

zaterdag 7 mei: nY presenteert: Acting Sideways

Naar aanleiding van #28 organiseert nY op zaterdag 7 mei een namiddag rond Lauren Berlants notie van 'lateral agency': een manier van handelen die de reproductie van het dagelijkse leven in crisistijd onderbreekt, en die 'can produce an experience of self-abeyance, of floating sideways', met het oog op 'a sense of well-being that spreads out for a moment, not a projection towards a future.'

Het programma wordt ingeleid door nY-redacteurs en samenstellers van #28 Hans Demeyer en Frank Keizer. Daarna volgen presentaties over de manier waarop zijdelings handelen onze conceptie van politiek, werk, schrijven, zorg en seksualiteit kan verrijken of verfijnen. Met lezingen door literatuurtheoreticus en professor aan de Universiteit van Leiden Frans-Willem Korsten en dichter Peter van Lier, en een performance door kunstenaarscollectief BUREN (Oshin Albrecht and Melissa Mabesoone).

Op 7 mei om 14:30 in Casco, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van nY.

donderdag 19 mei: Letteren &cetera met Auke Kok, Threes Anna, Anja Sicking, dichter Peter van Lier en vertalers Jan Versteeg en Marcel Otten

Letteren &cetera is de literaire talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds. Per aflevering staan drie gloednieuwe boeken centraal, drie titels waarin op enigerlei wijze door het fonds is geÔnvesteerd. Op donderdag 19 mei ontvangt presentator Kenneth van Zijl zes gasten. Een van zijn gasten is dichter Peter van Lier, die hij zal spreken over zijn nieuwste bundel Laaglandse remedies. Publiek is hierbij van harte welkom.

Wilt u de opnames bijwonen? Reserveer dan hier.