Boek
Auteur

- Against English: Pleidooi voor het Nederlands
 

Het Engels heeft het Nederlands al bijna verdrongen aan de universiteiten en neemt sluipenderwijs het middelbaar en lager onderwijs over. Meer dan zestig procent van de vertaalde romans die in de boekhandel liggen, komt uit het Engels. Onze media? Helemaal gericht op Engelstalige voorbeelden, alsof er geen Italiaanse, Franse, Spaanse en Duitse nieuwsbronnen bestaan. En daar houdt het niet op. Want met de dominantie van de taal komt ook de dominantie van het denken. Het Anglo-Amerikaanse wereldbeeld bepaalt de kijk op economie, politiek en overheid.

En het Nederlands is nog wel zoín prachtige taal, waarin alles uitgedrukt kan worden, van liefdesgedichten tot spetterende raps, van vernuftige bijbelduidingen tot precieze wetteksten, van briefromans tot venijnige columns. Het is de taal van strijd en compromis. Het Nederlands is de taal van wie we zijn en hopen te worden, want beheersing van het Nederlands betekent toegang tot de Nederlandse maatschappij.


Onder redactie van Lotte Jensen, Niek Pas en DaniŽl Rovers.
Met bijdragen van Meyrem Almaci, ÷zcan Akyol, Japke-d. Bouwa, Annette de Groot, DaniŽl Rovers, Niek Pas, Lotte Jensen, Dan Afrifa, Youssef Kobo, Ad Verbrugge, Gita Deneckere, Floor Rusman, Jelle van Baardewijk, Piet Gerbrandy, Ger Groot, J.Z. Herrenberg, Johan Oosterman, De Speld, Matthew Wells en Stine Jensen.

paperback

13.5x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028450226

prijs € 17.99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Against English: Pleidooi voor het Nederlands

Kort Italiaans (tweetalige editie)

Kort Italiaans Verhalen van hedendaagse Italiaanse schrijvers

Rebelse Sonnetten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)