Boek
Auteur

- De drukker van VenetiŽ
 

In 1530 bezoekt Paolo Manuzio zijn moeder op het platteland van Modena, om haar een eerste versie te laten lezen van zijn biografie van Aldo Manuzio, Paolo'soverleden vader en de belangrijkste drukker uit de geschiedenis. Hij heeft er echter geen idee van hoe radicaal het ware leven van zijn vader afwijkt van het heroÔsche levensverhaal dat hij heeft geschreven.

Vanaf het moment dat Aldo Manzuzio aanmeerde in VenetiŽ in 1489, met ene plan om excellente uitgaven te maken van juweeltjes uit de Griekse literatuur, ondervond hij problemen en tegenslag. Van gestolen manuscripten tot censuur door invloedrijke Venetianen, tot commerciŽle beperkingen opgelegd door de eigenaar van de drukkerij - de invloedrijke Andrea Torresani, die later zijn schoonvader zou worden. De aanvankelijk brave leraar Manuzio leert gaandeweg over de wereld en het wereldse.

Oorspronkelijke titel: El impressor de Venecia

Uit het Italiaans vertaald door: Bart Peperkamp

paperback met flappen

13,5x21 cm.

384 pagina's

ISBN 978902827594

prijs € 24,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De drukker van VenetiŽ

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)