Boek
Auteur

- Litteken
 

Twintiger Sonia komt op een online literatuurforum in contact met een man die zichzelf Knut Hamsun noemt. Er ontwikkelt zich een intense correspondentie en een verhouding, waarin ze elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Knut plaatst Sonia op een voetstuk en wil van haar een ideale vrouw maken; Sonia wil wel zijn aandacht maar voelt zich ongemakkelijk bij zijn dwingende toon.

Als Sonia trouwt houdt de internetverhouding met Knut stand. Ze vertelt hem over haar seksleven en haar saai geworden huwelijk. Het leidt tot de onvermijdelijke maar teleurstellende ontmoeting. Sonia heeft steeds gefantaseerd over heftige seks met Knut, maar hij blijkt fetisj-fantasieën te hebben en mijdt direct seksueel contact. Ondanks haar chronische obsessie voor Knut besluit ze hun verhouding te beëindigen. Haar verlangens zijn onvervulbaar gebleken. Wat overblijft is een litteken.

Door de oplopende spanning is het nauwelijks mogelijk dit duistere en soms pijnlijke verhaal neer te leggen. Litteken is een subliem psychologisch portret van twee mensen die allebei teleurgesteld worden in hun verwachtingen.


De pers over Litteken:

‘Het knappe van Litteken is dat Sara Mesa die fascinatie, tussen geďntrigeerde opwinding en toenemende afkeer, op een volstrekt overtuigende manier weet te beschrijven.****' NRC Handelsblad

‘Mesa heeft twee interessante personages uitgewerkt in het boek, die boeien tot de laatste letter. De meeste lof gaat echter uit naar de prachtige zinnen, die ervan getuigen dat we met een waar literair talent te maken hebben.****’ Hebban.nl

‘Een meeslepend boek dat je uit wil lezen. Fraaie Spaanse literatuur.’ Leeskost.nl

Oorspronkelijke titel: Cicatriz

Uit het Spaans vertaald door: Nadia Ramer

paperback met flappen

13,5x21 cm.

224 pagina's

ISBN 9789028427242

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Litteken

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)