Boek
Auteur

- Macron en de nieuwe Franse revolutie
 

Een Franse polderaar

Emmanuel Macron is 39 jaar en sinds mei 2017 president van Frankrijk. Hij wil de Franse economie en samenleving moderniseren en de almacht van de Franse staat terugdringen zonder in de val van marktwerking en multiculturalisme te trappen. Hij streeft naar een nieuwe moraal in de politiek, naar nieuwe vormen van samenwerken, een slagvaardiger parlement en een grotere mate van burgerparticipatie. En hij is een Europeaan in hart en nieren.

Maar wie is deze welbespraakte visionair, en waar heeft hij zijn ideeŽn vandaan? Hoe ziet hij de toekomst en wat is zijn plan om die visie ten uitvoer te brengen? En vooral: gaat hem dat lukken? Niek Pas laat zijn licht schijnen op het fenomeen Macron en diens manier van politiek bedrijven: een politiek die zich openstelt voor de wereld, maar tegelijkertijd de geborgenheid van de staat garandeert.


De pers over Macron en de nieuwe Franse revolutie:

'Voor Nederlandse lezers legt hij de eigenaardigheden van het Franse politieke systeem en denken helder uit. ***** de Volkskrant

ĎPas voorziet het zorgvuldig opgebouwde levensverhaal van Macron van goede nuances en een noodzakelijke Franse context.í**** NRC Handelsblad

paperback

13,5x21 cm.

160 pagina's

ISBN 9789028427273

prijs € 14,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Aan de wieg van het nieuwe Nederland. Nederland en de Algerijnse oorlog 1954-1962

Macron en de nieuwe Franse revolutie

Provo! Mediafenomeen 1965-1967

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)