Boek
Auteur

- Meteoor
 

Een vliegtuigje stort neer en de zwaargewonde piloot wordt in coma naar een ziekenhuis gebracht. Niemand weet wie hij is en waar hij vandaan komt. De behandelend arts en de anderen die met de stervende piloot in aanraking komen - een verpleegster, een medepatiŽnt met helderziende gaven en een dichter Ė proberen zijn identiteit en leven te reconstrueren. Maar behalve een paar muntstukken in de broekzak van de man, een litteken op diens been en een tweetal gestamelde woorden, hebben ze geen concrete aanknopingspunten.
In Meteoor vertelt Čapek over wat we kunnen weten van een ander mens. Door de verschillende perspectieven bij elkaar te voegen kun je je een samenhangend beeld van iemand vormen. In hoeverre dat een waarachtig beeld is, laat Čapek in het midden. De arts, de zuster, de helderziende en de dichter leveren ieder hun versie van het verhaal, en samen schetsen ze een volledig beeld.

Oorspronkelijke titel: Povetron

Uit het Tsjechisch vertaald door: Irma Pieper

paperback met flappen

13,5x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028427259

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Een doodgewoon leven

Krakatiet

Meteoor

Oorlog met de Salamanders

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)