Boek
Auteur

- Burengeruchten
 

Thomas leeft met zijn oudere zus Liliane in de verwaarloosde villa van hun overleden moeder en hun vader, die met de noorderzon is vertrokken. Het is eind jaren zestig en buiten vieren hippies de komst van de nieuwe tijd. Met hen heeft Thomas even weinig op als met zijn buren, Adèle en haar zoon Helmut. Zo is hij nog steeds jaloers op Helmut, op wie Liliane ooit verliefd was, want Liliane is alleen van hem, en Thomas schermt hun geheim af. Dan eist diezelfde nieuwe tijd doorbraken, de sloop van de villa wordt voorbereid en de nieuwbakken revolutionairen van ’68 willen alles veranderen. En Thomas wil niets veranderen.

Burengeruchten is een bijzondere roman over een man die ten onder gaat aan zijn verbeeldingskracht en zijn verbeten afzondering van de wereld, en daarbij zijn eigen idealen en iedereen in zijn omgeving meesleurt. Krachtig verteld, vol spot over de jaren zestig, in een aantrekkelijke combinatie van mededogen en amoralisme.


'Een bijzondere, psychologische roman geschreven in een mooie en zorgvuldige stijl.' leeskost.nl

paperback

13,5x21 cm.

208 pagina's

ISBN 9789028427082

prijs € 17,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Burengeruchten

De sluis

Huisgenoten

In de tunnel

Onder het dal

Westerlingen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)