Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- De vrouw uit Uruguay
 

Dit is het verhaal van de dag waarop de veertiger Lucas Pereyra alles verliest wat hij belangrijk vindt: zijn vrouw, zijn geld, zijn gedroomde minnares en zijn gevoel voor eigenwaarde. En wanneer hij aan het einde van de dag de ramp overziet, beseft hij dat het tijd is om volwassen te worden. Lucas is een schrijver met een writer’s block. Hij leeft op kosten van zijn vrouw, wat zijn ego geen goed doet. Hij ziet maar één uitweg: van zijn woonplaats Buenos Aires de Rio de La Plata oversteken naar Uruguay, om daar de voorschotten te verzilveren voor de boeken die hij nog moet schrijven. Daar is de wisselkoers veel gunstiger dan in Argentinië. Enige nadeel: het is illegaal. Het uitstapje biedt hem bovendien de kans om de 28-jarige Uruguayaanse vrouw te ontmoeten op wie hij tijdens een festival hopeloos verliefd is geworden. Maar het lot beslist anders. In Latijns-Amerika en Spanje is deze roman enthousiast ontvangen. En terecht. Mairal maakt er een feest van. Zijn toon is bedrieglijk licht en luchtig, en zijn meesterschap in psychologische tekening is ongeëvenaard. Met enkele zinnen zet hij onvergetelijke personages neer die hij met mededogen en plezier laat worstelen met hun problemen.

De pers over De vrouw uit Uruguay:

'De vrouw uit Uruguay boeit vanaf het allereerste moment. Met veel vaart geschreven, vol humor en ironie, met een mooi taalgebruik en plotwendingen die je niet ziet aankomen.*****' Hebban

Oorspronkelijke titel: La Uruguaya

Uit het Spaans vertaald door: Bart Peperkamp

paperback met flappen

13,5x21 cm.

160 pagina's

ISBN 9789028426900

prijs € 17,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De vrouw uit Uruguay

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)