Boek
Auteur

- Een geschiedenis van het moderne ItaliŽ
 

Herziene uitgave van hťt boek over ItaliŽ

ĎLíItalia Ť fatta. Restano a fare gli italiani,í Ė ĎItaliŽ is af. Nu moeten de Italianen nog gemaakt worden,í verzuchtte een van de grondleggers van het moderne ItaliŽ in 1861. In dat jaar werd de lappendeken van staten, staatjes en onafhankelijke steden verenigd in ťťn staat: het koninkrijk ItaliŽ.

Het waren profetische woorden. ItaliŽ mag dan wel een staat zijn met alle instituties die daarbij horen, zoals een overheid, een parlement, een regering en onafhankelijke rechtspraak, maar er is geen land in Europa waar de burgers zo weinig ophebben met de staat als ItaliŽ. De belastingmoraal is er laag, corruptie is wijdverbreid, wetgeving wordt gemaakt naar de behoefte van politici, en justitie is gepolitiseerd.

In Een geschiedenis van het moderne ItaliŽ laat Jaap van Osta zien hoe dit gebrek aan burgerzin het gevolg is van de geschiedenis van het moderne ItaliŽ, en welke invloed het heeft op het huidige functioneren van het land. Hij begint zijn boek in 1760, wanneer de eerste serieuze pogingen worden ondernomen ItaliŽ te verenigen, en hij eindigt in 2011 met de val van Berlusconi.

paperback

15x23 cm.

368 pagina's

ISBN 9789028426757

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Een geschiedenis van het moderne ItaliŽ

Een geschiedenis van het moderne ItaliŽ

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)