Boek
Auteur

- Trauma en herstel
 

Geactualiseerde versie, nu met een nawoord van Judith Lewis Herman

Toen Trauma en herstel in 1992 werd gepubliceerd, werd het onmiddellijk geprezen als een baanbrekend werk. Inmiddels vormt het de basis van ons hedendaagse begrip van traumatische gebeurtenissen en de slachtoffers daarvan. Door de individuele ervaring in een breder politiek kader te plaatsen stelt Judith Lewis Herman dat psychologische trauma’s alleen begrepen kunnen worden in hun sociale context. Uitgaande van haar eigen onderzoek naar incest en de uitgebreide literatuur over veteranen en slachtoffers van politieke terreur, trekt ze verrassende parellellen tussen particulier leed, zoals kindermishandeling, en politiek leed, bijvoorbeeld oorlog.

Trauma en herstel is een essentieel boek voor iedereen die probeert te begrijpen hoe we helen en genezen. In een nieuw nawoord beschrijft Herman wat er is veranderd – en wat er niet is veranderd – in de twee decennia sinds de publicatie van haar boek.

Oorspronkelijke titel: Trauma and recovery

Uit het Engels vertaald door: Marion Op den Camp & Maxim de Winter

paperback

15x23 cm.

352 pagina's

ISBN 9789028426740

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Trauma en herstel

Trauma en herstel

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)