Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Het onafhankelijkheidssyndroom
 

Het zorgstelsel houdt Nederlanders bezig. We zijn trots op de hoge scores op internationale ranglijsten en bezorgd over de kwaliteit van onze verpleeghuizen. Maar we zijn ook boos als de zorgkosten steeds hoger worden en de wachtlijsten steeds langer. De betaalbaarheid van de verzorgingsstaat, de houdbaarheid van solidariteit: al deze grote politieke thema's komen samen in het zorgstelsel. En niet voor het eerst: al sinds de opkomst van de naoorlogse verzorgingsstaat zijn verhitte discussies gevoerd tussen artsen, politici en opiniemaker over de organisatie van de zorg.

Het onafhankelijkheidssyndroom laat zien hoe de Nederlandse verzorgingsstaat tot stand kwam. Het was een voortdurende zoektocht naar de juiste balans tussen rechten en verantwoordelijkheden. Hoe die balans ook uitviel, voortdurend was het streven de emancipatie en onafhankelijkheid van patiŽnten. Maar nu blijkt dat de nieuwe structuur van de gezondheidszorg talloze financiŽle en organisatorische problemen veroorzaakt, is de grote vraag: hoeveel onafhankelijkheid kan een patiŽnt eigenlijk verdragen?


De pers over Het onafhankelijkheidssyndroom:

ĎVan Klaverens boek is een goed geschreven, leerzame analyse van de wording van het naoorlogse zorgstelsel. Het vormt een spiegel voor actuele kwesties.í Medisch Contact

ĎInteressante, diepgravende studie vanuit een origineel perspectief.í NBD Biblion

ĎHet onafhankelijkheidssyndroom is een interessante poging de geschiedenis van de zorg te duiden.í Sargasso

paperback

14x22 cm.

288 pagina's

ISBN 9789028425507

prijs € 29,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het onafhankelijkheidssyndroom

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)