Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Nonk Theo en de mijnen
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028441606)


Het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die in AustraliŽ zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed.

Jaren geleden gaf journalist Ferdi Schrooten baan en huis op om in AustraliŽ op zoek te gaan naar sporen van zijn oom, Nonk Theo, het zwarte schaap van zijn Limburgse mijnwerkersfamilie. Nonk Theo was in 1954 op 22-jarige leeftijd tegen de wil van zijn familie naar AustraliŽ vertrokken om er goud te zoeken en fortuin te maken. Hij kwam nooit meer terug.

Een stapeltje brieven van zijn oom, even intrigerend als raadselachtig, was het begin van een zoektocht, die zich grotendeels voltrok in de Outback van AustraliŽ. Ferdi struinde alle plaatsen en plekken af die Nonk Theo gedurende zijn dwalende bestaan had aangedaan. Hij ploos talloze kranten en archieven na. Hij sprak met iedereen die nog een herinnering aan zijn oom zou kunnen hebben. Gaandeweg werd de zoektocht een doel op zich. Nonk Theo werd een obsessie. En dat leverde dit verbijsterende verhaal op, dat aan het licht brengt wat velen liever verborgen hadden gehouden.


De pers over Nonk Theo en de mijnen:

ĎHet resultaat van jarenlang onderzoek is een verhaal waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Een verhaal over een zoektocht naar geluk die gepaard ging met een destructieve levenshouding. Maar ook een verhaal dat zich afspeelt onder de meest bizarre omstandigheden. *****í Wegener Dagbladen

ĎVia prachtige, uiterst gedetailleerde beschrijvingen trekt Schrooten je mee in zijn obsessie: de papieren Nonk wordt een mens. ****í Hebban.nl


paperback

15x23 cm.

384 pagina's

ISBN 9789028426504

prijs € 24,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Nonk Theo en de mijnen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)