Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Verlangen naar chocolade
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028441637)


Een heerlijke roman over sterke vrouwen, Barcelona en chocolade

Tegen het decor van de zich ontwikkelende wereldstad Barcelona schildert Care Santos de levens van Sarah, Candida en Mariana. Drie totaal verschillende vrouwen uit drie verschillende eeuwen, die eenzelfde verlangen naar chocolade delen. En dat alles vertelt Santos achterstevoren, vanuit het heden terug naar het verleden, met een chocoladekan als verbindend element.

Sarah onderhoudt in de twintigste eeuw een gepassioneerde relatie met de uitvinder van drie chocoladebonbons. Candida, in de negentiende eeuw, zoekt naar meer spanning dan de verfijnde chocolade die haar echtgenoot maakt en gaat er met een Napolitaanse tenor vandoor. Mariana is het middelpunt van een complot, wanneer de koningen van Frankrijk en Engeland het geheim van haar cacaobonenmaler willen bemachtigen. Mariana krijgt de uiterst kostbare chocoladekan als geschenk, die na allerlei verwikkelingen via Candida uiteindelijk in handen van Sarah komt – en in stukken valt.

Tegelijk met deze zeer onderhoudende verhaallijnen vertelt Care Santos de geschiedenis van chocolade op een zo aanstekelijke manier dat het water je in de mond loopt.

Bekroond met de prestigieuze Premi Ramon Llull, het Catalaanse equivalent van de ECI Literatuurprijs


De pers over Verlangen naar chocolade:

‘Ideale lectuur voor een lange winteravond. ****’ HDC Media

‘Er is het verlangen naar chocolade, maar tegelijk ook naar nieuwe verhalen, want na dit boek kan je alleen maar besluiten: dit smaakt naar meer.’ Mappa Libri

‘Een in alle opzichten verrukkelijk boek.’ Leeskost.nl

‘Een klein pareltje van vertelgeschiedenis.’ Demofarm

Oorspronkelijke titel: Deseo de chocolate

Uit het Spaans vertaald door: Jacqueline Visscher

paperback

15x23 cm.

384 pagina's

ISBN 9789028426474

prijs € 24,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De blauwe diamant

De kleur van de herinnering

Verlangen naar chocolade

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)