Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Over gewicht en gezondheid
 

Er bestaan tal van controversen over het probleem van overgewicht. Is het een verslaving of is het aangeboren? In hoeverre liggen psychische problemen eraan ten grondslag? Welke rol speelt de welvaartsmaatschappij waarin voedsel onbeperkt verkrijgbaar is? Wie bepaalt eigenlijk wat overgewicht is en bij welke waarde de body mass index (BMI) naar de verkeerde kant doorslaat? Welke rol spelen de farmaceutische industrie en de verzekeringsmaatschappijen bij het bepalen van een medisch etiket? En kun je overgewicht wel bestrijden?

In 1979 publiceerde journalist Els van Thiel een boek over dit onderwerp, Overmorgen begin ik. Om te weten te komen wat er sindsdien is veranderd in onze kijk op overgewicht, heeft zij nu haar licht opgestoken bij 16 wetenschappers: artsen, psychologen, sociologen, filosofen en psychotherapeuten, maar ook een ethicus, een hoogleraar sport- en bedrijfsgeneeskunde, een antropoloog en een volksgezondheidsdeskundige. En al zijn deze deskundigen het lang niet altijd met elkaar eens, ze kunnen vanuit hun expertise wel praktische tips geven, die mensen kunnen helpen die op eigen kracht hun overgewicht willen aanpakken.


De pers over Over gewicht en gezondheid:

'Een aanrader voor de voedingsprofessional.' - Nederlands Tijdschrift voor Voeding & DiŽtetiek

'Helder geschreven interviews.' - Zorg- en ziekenhuiskrant

'Doordat deze wetenschappers van heel verschillende pluimage zijn wordt er een breed, en zeer lezenswaardig palet geschilderd over het fenomeen overgewicht. Het ontstaan ervan is complex en daardoor ook een antwoord op de vraag of en hoe we het tegen moeten gaan, als maatschappij en als individu.' - zorgethiek.nu

'Interessant!' - Libelle, gezondheidsspecial

Gebonden, met stofomslag

12,5x20 cm.

176 pagina's

ISBN 9789028425767

prijs € 19,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

Over gewicht en gezondheid

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)